Snel naar...

bevers
5-7 jaar
welpen
7-11 jaar
zeeverkenners
11-16 jaar
wilde vaart
16-18 jaar
stam
vanaf 18 jaar

 

Lid worden of komen kijken?

Hou jij van uitdaging? En heb jij zin om te zeilen, zelf een expeditie te organiseren of misschien zelfs wel een reis naar het buitenland te maken? Of vind je het gewoon super leuk om samen met je vriendjes en vriendinnetjes lekker buiten te spelen? Dan is Scouting Zuiderkruis wat voor jou! Lees verder hoe je een échte Zuiderkruiser kan worden.

 

Een keer meedoen of contact opnemen?

Iedereen kan vrijblijvend 3 opkomsten gratis meedoen. Zo kan je goed zien of de groep iets voor jou is. Wil je een keer meedoen? Voor alle leeftijden hebben we verschillende speltakken, dus kijk hieronder bij welke speltak jij hoort, en neem contact met ons op! En wil je zien wat we allemaal doen bij zo'n opkomst? Bekijk dan ook onze pagina's op Facebook en Twitter.

  • Bevers (5-7 jaar): De bevers gaan samen met de andere dorpsbewoners op avontuur in het dorp Hotsjietonia. Spelenderwijs leren bevers van alles! Meer informatie over de bevers? Lees meer op onze beverpagina of neem contact op met bevershilversumatzuiderkruis.nl (bevershilversum[at]zuiderkruis[dot]nl).
  • Welpen (7-11 jaar): De welpen spelen hun spellen in de spannende jungle en gaan met Shanti, Mowgli en de andere junglefiguren op pad waarbij ze allerlei handige dingen leren. Meer informatie over de welpen? Kijk op onze welpenpagina of neem contact op met welpenatzuiderkruis.nl (welpen[at]zuiderkruis[dot]nl).
  • Orka's (11-12 jaar): Bij de Orka's maak je kennis met onze boten en met het zeilen, zodat je na een jaar met de nodige kennis en ervaring door kan stromen naar de zeeverkenners. Meer informatie over de Orka's vind je op onze zeeverkennerpagina of neem contact op met waterwerkatzuiderkruis.nl (waterwerk[at]zuiderkruis[dot]nl).
  • Zeeverkenners (12-16 jaar): De Zeeverkenners gaan zeilen, ze koken zelf en ze leren hun eigen mening te vormen. Meer informatie over de Zeeverkenners? Kijk op onze zeeverkennerpagina of neem contact op met waterwerkatzuiderkruis.nl (waterwerk[at]zuiderkruis[dot]nl).
  • Wilde Vaart (16-18 jaar): Wilde Vaarders bedenken zelf welke activiteiten ze willen doen en leren onder andere hoe je zelf een kamp organiseert. Meer informatie over de Wilde Vaart? Kijk op onze Wilde Vaart-pagina of neem contact op met waterwerkatzuiderkruis.nl (waterwerk[at]zuiderkruis[dot]nl).

 

Direct aanmelden?

Heb je een paar keer meegedaan en wil je lid worden? Vul dan online het aanmeldformulier in. Als je dat gedaan hebt ben je volwaardig lid en ben je iedere zaterdag welkom bij de opkomst van jouw onderdeel!

Wil je weten wat de kosten zijn om lid van Scouting Zuiderkruis te worden? Neem dan een kijkje op onze contributiepagina.

Zo leuk kunnen welpen zijn!

Hé! Een Scoutfit?

Zoals iedereen bij voetbal een voetbalshirt en broek draagt en bij hockey een hockeystick meeneemt, zo hoort bij scouting een Scoutfit. Iedere speltak heeft een eigen Scoutfit, die in heel Nederland hetzelfde is. Handig, zo'n Scoutfit, want het is niet erg als 'ie vies wordt en je bent ook nog eens herkenbaar!

Als je lid wordt is het de bedoeling dat je er zo snel mogelijk eentje aanschaft. Zodra je geïnstalleerd bent moet je de Scoutfit namelijk altijd aan bij het openen en afsluiten van de opkomst.

Opkomsten en meer!

Als je lid bent van onze groep, ben je niet alleen welkom bij de opkomsten. Er zijn ook kampen, een zeilschool en allerlei bijzondere activiteiten. Dat is bij iedere speltak anders, dus kijk voor meer informatie bij jouw onderdeel.

Zeilen op een vlet bij de verkenners