Snel naar...

bevers
5-7 jaar
welpen
7-11 jaar
zeeverkenners
11-16 jaar
wilde vaart
16-18 jaar
stam
vanaf 18 jaar

 

Stam

Stam

 

 

 

Matancastam

De Matancastam is een groep jongeren van 18 tot 23 jaar. Zij regelen alles zelf en zijn meestal lid van een leidingteam. Ze kiezen zelf hun stambestuur en vormen met alle leden de stamraad, die verantwoordelijk is voor alles wat de stam doet.

De activiteiten die zij doen zijn ontelbaar. Zo organiseren ze groepsactiviteiten, zoals het uitzetten van tochten op het land en water, doen een nachtelijke zeiltocht en organiseren diverse evenementen voor alle leiding en bestuur van de groep, waaronder feesten en de kerst- en nieuwjaarsborrels.

Leden Matancastam

Rimpelstam

De Rimpelstam bestaat uit een groep oudere leden vanaf 23 jaar. Net als bij de Matancastam zijn zij zelf verantwoordelijk voor de gang van zaken binnen hun onderdeel. Lang niet elke Rimpelstammer is ook leiding binnen Scouting Zuiderkruis. Het programma is gevarieerd en gericht op een brede interesse. Elke Rimpelstammer draagt zijn steentje bij aan het bedenken van het programma.

Schrompelstam

De Schrompelstam is het eerste en enige virtuele onderdeel van Scouting Zuiderkruis. Het is een clubje van vier vrienden, allen direct-of indirect actief voor de vereniging. Zij organiseren regelmatig activiteiten voor de diverse onderdelen en leiding van de groep.

Contributie

Om de onkosten te vergoeden betaalt ieder lid contributie. Voor meer informatie en de hoogte van de contributie klik hier.

Contact

Wil je meer informatie over één van onze stammen en haar activiteiten? Kijk dan eens op de website van de Matancastam, Rimpelstam of Schrompelstam of stuur de stamleiders een mail!

Opkomsttijden

  • De Matancastam heeft iedere zaterdagavond vanaf 21.00 uur opkomst in de Turtlesoos in het clubhuis aan de Schuttersweg.
  • De Rimpelstam heeft maandelijks opkomst, meestal op de zaterdagavond.
  • De Schrompelstam heeft slechts incidenteel een opkomst.