Snel naar...

bevers
5-7 jaar
welpen
7-11 jaar
zeeverkenners
11-16 jaar
wilde vaart
16-18 jaar
stam
vanaf 18 jaar

100 jaar Zuiderkruisgroep!

De Zuiderkruisgroep viert volgend jaar zijn 100ste verjaardag! Dat laten we natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. Er staan tal van spectaculaire activiteiten op de planning. Om alvast in de stemming te komen hebben we dit filmpje gemaakt:


Aan die 100 jaar hangt natuurlijk een heel stuk geschiedenis. Want waar komt eigenlijk de naam Zuidekruisgroep vandaan? En wie was de eerste echte schipper van de groep (wat nu de voorzitter is, zeg maar)? Het antwoord op die vragen vind je op deze pagina. Ook van sommige van onze scheepsnamen hebben we een stukje geschiedenis kunnen achterhalen.

Activiteiten

Maar wat zijn die spectaculaire activiteiten, horen we je denken? Nou, hier staan ze op een rijtje. Meer informatie volgt natuurlijk t.z.t. en de details blijven nog even een verrassing.

16 september 2018 - Financiele actie (rommelmarkt en veiling)

19 januari 2019 - Speciale boerenkoolmaaltijd 

30 maart 2019 - Speciale strandwandeling

12 april 2019 - Reünie voor oudleden en Vrienden van het Zuiderkruis*

30 mei t/m 2 juni 2019 - Hemelvaartskamp met alle leden

*Vrienden van het Zuiderkruis: mensen die de club een warm hart toedragen en jaarlijks een bedrag van ten minste 25 euro overmaken. Wil jij ook een Vriend van het Zuiderkruis worden? Dat kan! Neem in dat geval contact op met penningmeester [at] zuiderkruis.nl (onze penningmeester).

Speciale Facebookpagina

Wil jij als eerste het laatste nieuws weten over ons 100-jarig bestaan? Volg dan voor dit feestje onze speciale Facebookpagina: https://www.facebook.com/zuiderkruis2019/.

Hulp gevraagd

Natuurlijk kost het organiseren van al die festiviteiten veel tijd. Wil jij je handen uit de mouwen steken en ons daarbij helpen? Stuur dan een mail naar zk100 [at] zuiderkruis.nl